Organisatie

De Overijsselse Kastelen Stichting spitst zich toe op het ondersteunen van kleinschalige projecten ter behoud van het unieke karakter van monumentale gebouwen en hun landgoederen. Anders dan de naam doet vermoeden beschikt de Overijsselse Kastelen Stichting niet over een Kasteel of Havezathe.

Dat neemt niet weg dat het in de toekomst denkbaar is dat een gebouw wordt verworven om te behoeden voor verval, om na verantwoorde restauratie weer van de hand te worden gedaan (zoals bij...

Meer lezen

Projecten

Landgoed en economische dragers voor Stichting IJsselandschap

Op 5 juni 2014 is een werkatelier gehouden door Atelier Overijssel op landgoed De Haere in Olst. Dit atelier werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Overijsselse Kastelenstichting.

Aanleiding van het werkatelier

Om landgoederen en buitenplaatsen duurzaam in stand te houden, wordt gezocht naar nieuwe economische dragers. Vooralsnog gaat het daarbij vooral om nieuw rood op het landgoed. Uit de erfpacht kunnen langdurig inkomsten worden...

Meer lezen

Actueel

Presentatie boek Heren op het land

19 april 2013 is de boekpresentatie van Heren op het Land. Een publicatie van Mascha van Damme, uitgegeven door De Kunst, in samenwerking met Het Oversticht. Het rijk geïllustreerde boek met meer dan 150 foto's vertelt het verhaal over de buitenplaatsen en landgoederen die eind negentiende, begin twintigste eeuw ontstonden in Twente. De Overijsselse Kastelenstichting heeft een aanzienlijke financiële bijdrage geleverd aan deze uitgave.

De enorme groei van de...

Meer lezen